Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ieder huis heeft deuren en een huis heeft een mooie uitstraling als de deuren strak in de verf zitten. In de loop der jaren komen er echter krassen en butsen in de verf en een nieuwe verfbeurt kan dan echt het verschil maken. Het strak schilderen van deuren is niet echt heel makkelijk maar met de nodige aandacht, goede voorbereiding en goed gereedschap kan iedereen een mooi resultaat bereiken. Professionele schilders mogen binnen alleen met watergedragen verf schilderen en als doe-het-zelver is het verstandig om hierbij aan te sluiten.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is het schilderen van een binnendeur

Binnendeuren zijn er in soorten en maten: van massiefhouten paneel deuren tot goedkope vlakke boarddeuren. De hier gegeven informatie heeft dan ook een algemeen karakter. Net als bij het schilderen van kozijnen is een goede voorbereiding het halve werk. Bladderende verf verwijderen, bij veel bladderende verf alle verf verwijderen, zorgvuldig plamuren en schuren en dan de verf met kwast of roller in een aantal lagen aanbrengen. Tussen de verflagen door schuur je de laatst aangebrachte laag met fijn schuurpapier.

Bij deuren werk je altijd van binnen naar buiten en van boven naar beneden. Zit er glas in de deur dan schilder je eerst de spijlen en glaslatten. Gebruik je afplaktape, verwijder die dan voordat de verf droog is. Bij droge verf is de kans groot dat je met het verwijderen van de afplaktape stukjes van de net aangebrachte verf meetrekt. Het werkt het handigst als je de deur losschroeft van de scharnieren en uit de deurpost haalt.

De kosten van het schilderen van een binnendeur

 

Schilderen van een trap. Kosten
Arbeidskosten Van € 25,- tot € 40,- per uur
Gereedschappen ongeveer € 70,-
verf/Grondverf/plamuur ongeveer € 15,- per vierkante meter

Toelichting voor de verschillende werkzaamheden

Heeft de deur hier en daar last van bladderende verf dan kunnen die plekken weggekrabd, bijgeschuurd en geplamuurd worden. Is de verf op veel plaatsen op de deur aan het bladderen dan is het verstandig om met een föhn  en een hardstalen verfkrabber alle verf van de deur af te halen. Maak de deur los van de scharnieren  en verwijder de klink.

Daarna is het zaak de deur zo mooi en glad  mogelijk op te schuren zodat er geen  oneffenheden overblijven. Na het stofvrij maken en ontvetten kan de eerste laag grondverf aangebracht worden. Schilder hierbij horizontaal, van binnen naar buiten en van boven naar beneden.  Tussen de lagen door wordt de laatste laag met fijn schuurpapier opgeschuurd voor een betere hechting van de volgende laag. Het mooiste resultaat wordt bereikt met één laag grondverf en twee aflaklagen. Zorg dat er goed verf op de kwast of roller zit zodat er met ruime halen geschilderd kan worden.

Deuren zijn met een kwast en met een roller te schilderen. Het kan allebei en voor  zowel het gebruik van een kwast als een roller geldt dat goed materiaal het halve werk is. Gebruik kwaliteitskwasten en koop ze niet te klein. Een kwast van 5 centimeter is een mooie maat. Dop de kwast voor 1/3 in de verf en zet de verf ruim op.  Ga je een roller gebruiken volg dan voor wat betreft het soort roller het advies van de verffabrikant op en koop een passende verfbak en verdeelrooster. Zorg dat de roller goed doordrenkt is met verf en zet de verf met ruime halen op.

Geld besparen op het schilderen van een binnendeur

Het schilderen van een binnendeur is met kwast of roller goed zelf te doen als je er geen haastwerk van maakt en de goede materialen gebruikt. Het veronderstelt dat je de tijd en het geduld hebt om deze klus zelf aan te pakken. Bij het schilderen van de binnendeuren is het logisch om de deurposten van de binnendeuren ook te schilderen.

Bij het aanbesteden van het schilderwerk leidt dit tot een groter volume en uiteindelijk tot een scherpere prijs. Hoe groter de opdracht hoe goedkoper het schilderen per eenheid (een deur, een deurpost, een vierkante meter muur, een meter kozijn etcetera) wordt. Al het schilderwerk opdelen in kleine opdrachten is vanuit de kosten geredeneerd niet verstandig. Het samen met buren aanbesteden van schildersopdrachten is dit wel.

Als je de mogelijkheid hebt om de deuren mee te geven aan het schildersbedrijf en flexibel bent met het moment dat de deuren geschilderd en wel teruggeleverd kunnen worden kan dit tot een lagere prijs leiden. Het schildersbedrijf kan de deuren dan op rustige momenten schilderen en het benutten van rustige momenten op de dag, de week of het schilderseizoen levert altijd een kostenvoordeel op.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Onze vergelijkingstool is er voor jou en jij kan er je voordeel, tot wel 40 %,  mee doen. door. Vraag geheel vrijblijvend, via de tool, voor de bij jou uit te voeren klus offertes aan. Binnen korte tijd worden offertes van schilders bij jou uit de buurt naar je toegemaild en kun je thuis in alle rust de verschillende offertes vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?