Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een schilder kost wit zo’n euro of 35 euro per uur, maar wat kost een schilder als je deze zwart wil inhuren? Als een schilder geen belasting hoeft af te dragen, bespaart hij op diverse manieren op de kosten. Als een schilder 35 euro per uur rekent en het 6% btw tarief van toepassing is (wat niet altijd het geval is; voor nieuwe huizen geldt het 21% btw tarief) ontvangt de schilder netto zo’n 33 euro per uur. Als hij daarover inkomstenbelasting afdraagt zal er circa 20 euro overblijven. De gemaakte kosten zijn niet heel interessant omdat die doorgaans naast het uurloon in rekening worden gebracht.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Zwart inhuren?

Je kunt dus fors besparen door een schilder zwart in te huren. Natuurlijk zal een gemiddelde schilder geen genoegen nemen met 20 euro per uur zwart omdat er dan nul voordeel voor de schilder is, maar bijvoorbeeld wel met 25 euro per uur. Dan bespaar je alsnog bijna 25% op de gemaakte arbeidskosten.

Wat is het risico van een schilder die je zwart inhuurt?

De voordelen van iemand inhuren zonder belasting te betalen zijn duidelijk: je hebt lagere kosten. Toch heb je als opdrachtgever vaak nauwelijks een risico. Het opgeven van de werkzaamheden bij de Belastingdienst is een zaak van de schilder zelf; jij hoeft je hier niet mee te bemoeien. Wanneer het echter heel duidelijk is dat er geen belasting betaald wordt, ben je bekend met een misdrijf en kun je hieraan medeplichtig worden geacht. Dat kan op zichzelf ook een misdrijf zijn, dus pas daar goed mee op!

Een schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?