Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een gemiddeld uurloon van een schilder is €35 euro. Uiteraard verschilt het hierbij sterk om wat voor schilderwerken het gaat. Zo is een binnenschilder weer goedkoper dan een buitenschilder en een kunstschilder uiteraard weer duurder dan een buitenschilder.

Verschil binnen- en buitenschilder?

Het verschil tussen een binnen- en een buitenschilder is niet alleen de plaats van de werkzaamheden. Een binnenschilder schildert voornamelijk binnen en een buitenschilder voornamelijk buiten; vandaar dus ook de naam. Behalve dat verschil in werkzaamheden is er ook een verschil in tarieven. Waar een binnenschilder zo een €35 per uur rekent, is dat bij een buitenschilder circa €40 euro. Merk wel op dat het hier enkel om uurtarieven gaat, dus exclusief reiskosten en kosten voor materialen.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Verder voert een binnenschilder diverse klussen uit waar een buitenschilder niet aan begint. Een binnenschilder kan bijvoorbeeld doorgaans ook behangen of kleine, eenvoudige timmermansklusjes uitvoeren. Een buitenschilder begint daar vaak niet aan en houdt het doorgaans enkel bij schilderwerken in de buitenlucht.

Prijzen schilder

Prijs per m2 €30 euro Exclusief materiaal en verf
Prijs per uur €35 euro Exclusief materiaal en verf

De bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW, arbeid en materiaalkosten. Afhankelijk van wat je wilt laten schilderen zullen de prijzen verschillen. De prijzen gaan omhoog als je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen en gaan de prijzen omlaag als je een groot aantal m2 wilt laten schilderen.

Hoe weet je of een schilder goed is?

Om te bepalen of een schilder een goede schilder is, kun je je voornamelijk baseren op recensies van anderen. Het is verstandig om in eerste instantie uit te gaan van ervaringen van bekenden die toevallig dezelfde schilder hebben ingehuurd. Op die manier weet je snel genoeg of een schilder betrouwbaar is, werk op tijd oplevert en zijn afspraken nakomt, maar vooral of de schilder goed schilderswerk aflevert. Verder kun je navragen of een schilder over de vereiste diploma’s beschikt en de diverse opleidingen met goed gevolg heeft afgelegd; al hoeft dat natuurlijk ook lang niet altijd veel te zeggen. Uitgaan van recensies is de meest betrouwbare vorm om achter de kwaliteiten van een schilder te komen. Een schilder kan immers nog zoveel diploma’s en certificaten hebben en uren bezig zijn met zelfstudie, maar dat betekent lang niet altijd dat de kwaliteit in orde is.

Een schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die je graag te woord staan. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?