Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb je vaak behoefte aan de werkzaamheden van een schilder, bijvoorbeeld omdat je over meerdere huizen beschikt en die allemaal zo nu en dan wel een nieuw laagje verf kunnen gebruiken? Dan kan het zich lonen om een onderhoudsabonnement te nemen op de schilder. Dit kan uiteindelijk veel schelen, zeker als je zelf enige research gedaan hebt om te kijken welk schildersbedrijf voor jouw wensen het voordeligste is. De ene schilder is de andere niet, maar het vinden van een geschikte kandidaat voor een onderhoudsabonnement aan jouw huis hoeft niet moeilijk te zijn. Wij helpen je graag op weg met het vinden van een goede, voordelige optie.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijQblijvend tot 6 offertes.

Wat een schilder voor jou kan doen

Er zijn een hoop verschillende soorten schilders die onder evenzoveel verschillende benamingen opereren. Zo heb je bijvoorbeeld winterschilders en huisschilders, buitenschilders en binnenschilders. Maar hoewel deze benamingen een verschil aanduiden, zijn die verschillen tussen schilders in werkelijkheid niet zo groot en zullen de meeste schildersbedrijven alle klussen aanpakken. Naast het daadwerkelijke schilderwerk kan een schilder meer voor jou betekenen. Zeker wanneer je overweegt om een onderhoudsabonnement voor een schilder aan te vragen is het interessant om eens te kijken naar die andere klussen die hij of zij voor jou kan uitvoeren. Hieronder een lijstje met werkzaamheden waarvoor de meeste schilders hun hand niet omdraaien.

  • Uitvoeren van schilderwerk, onderhoud en/ of renovatie op locatie;
  • Schilderen van losse objecten zoals bijvoorbeeld kasten en deuren;
  • Werkmateriaal leveren zoals trappen en steigers;
  • Schuren, plamuren en krabben van ondergronden;
  • Plaatsen van ramen en kozijnen;
  • Aanbrengen van behang, stuc en andere soorten wandbekleding;

Vaak in overleg met aannemers, collega’s en opdrachtgevers omtrent werkzaamheden;

  • Verrichten van kleinschalig tegel-, timmer- of herstelwerk.

Wat gaat mij dit kosten?

Je ziet dat de schilder wellicht meer voor je kan betekenen dan je op het eerste gezicht misschien gedacht had, en zeker wanneer je iemand voor vast onderhoud nodig hebt is het handig om deze verschillende mogelijkheden ook eens te overwegen. Maar uiteraard zitten er wel wat kosten aan dit schilderwerk verbonden. Ook hier kunnen we je (globaal) over informeren, de uiteindelijke kosten hangen natuurlijk af van de grootte van de klus, de gebruikte materialen en het uurloon van de schilder. Maar om je een idee te geven kunnen we hieronder bijvoorbeeld laten zien wat het gemiddeld kost om zowel binnen als buiten te laten schilderen, en de verschillende aspecten die de prijs uiteindelijk bepalen.

Type schilderwerk (binnen) Prijs
plafond Tussen 225 en 1.600 euro
kozijnen Tussen 450 en 2.050 euro
deuren Tussen 900 en 1.050 euro
trap Tussen 450 en 2.050 euro


Wil je zowel buiten als binnen schilderwerk verricht hebben? Dan is het handig om eens te kijken naar wat het kost om een buitenschilder aan te stellen, die ook je buitenruimte tip top in orde maakt. De prijzen zijn berekend per vierkante meter en houden rekening met het schilderen van verschillende materialen.

Materiaalsoort buitenschilderwerk Prijs per vierkante meter
Hout Tussen 30 en 50 euro
Muren Tussen 20 en 30 euro
Overig Tussen 40 en 45 euro

 

Wat zit er nog meer in de prijs inbegrepen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het materiaal dat gebruikt wordt een gedeelte dat de prijs goedkoper of duurder kan maken. Echter beslaat het arbeidsloon van de schilder het grootste gedeelte van je rekening, dat is ongeveer 85 procent van het geheel. Dat lijkt wellicht veel, maar dat betekent wel dat je hier met wat vooronderzoek flink op kan besparen. De ene schilder rekent namelijk niet dezelfde prijs als de ander, en dat is te merken. Door het simpelweg met elkaar vergelijken van verschillende offertes kun je op een handige manier de goedkoopste selecteren, een kleine investering die veel oplevert.

Een gunstige btw op schilderwerken

En dan is er nog een ander kenmerk dat het wel heel aantrekkelijk maakt om een onderhoudsabonnement te nemen op een schildersbedrijf. Het btw-tarief op schilderwerken is namelijk laag. Dat betekent dat je over de hierboven opgesomde werkzaamheden slechts zes procent btw betaalt, ten opzichte van een normaal bedrag van 21 procent. Dat scheelt wederom een hoop, en zal zeker te zien zijn op de eindnota.

Waar je nog meer op kunt besparen

Maar met al die voordelen die je kunt behalen is het nemen van een onderhoudsabonnement op schilderwerkzaamheden nog steeds een flinke investering. Dan is het fijn om nog meer te besparen, en gelukkig kan dat. Je overweegt al om een onderhoudsabonnement af te sluiten, dat is alvast heel slim. In de regel geldt dat omvangrijkere werken vaak op den duur voordeliger zijn, en de schilder zal voor een langdurig abonnement bij jou ook eerder bereid zijn korting te geven.

Voorbereidende werkzaamheden en de winterschilder

Daarnaast kun je er voor kiezen om de voorbereidingen op het schilderwerk zelf te doen. Dit is –zeker als het een grote opdracht betreft- een flinke klus die veel tijd in beslag neemt. En gezien het uurloon van de schilder is het dan ook handig dat je daar op kan besparen. Dus plak die muren zelf af en maak de te schilderen ruimtes alvast vrij zodat de schilders meteen kunnen beginnen wanneer ze arriveren. Als laatste bespaartip is het handig om de winterschilder in te schakelen. In de winter hebben schilders het namelijk niet zo druk als ’s zomers en veel schilders stunten tijdens die seizoenen dan ook met hun tarieven. Je schilderwerkzaamheden in de winter uit te laten voeren is dus zeker het overwegen waard.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

En dan hebben we als laatste tip nog een creatie van onszelf waarmee je potentieel veel geld kan besparen. Met de door ons ontwikkelde vergelijkingstool kun je zelf offertes opvragen en die met elkaar vergelijken. Het is geheel gratis en vrijblijvend, het enige wat je invult is je locatie en je specifieke wensen. De tool brengt je vervolgens in contact met schildersbedrijven bij jou in de buurt, die offertes naar je opsturen. Deze kun je vervolgens in je eigen tijd weer bekijken om zo de juiste kandidaat voor het onderhoudsabonnement aan jouw huis eruit te pikken.


 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?