Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De kosten van een schilder zijn zakelijk en particulier grotendeels gelijk, maar er zit één groot verschil in.

Welk BTW tarief geldt er voor schilderwerken?

Voor schilderwerk aan woningen die ouder zijn dan twee jaar, geldt het 6% btw tarief. Voor overige woningen geldt het 21% btw tarief. Deze verlaging van de btw geldt niet voor ruimtes die niet voor permanente bewoning door particulieren zijn bestemd en dus ook niet voor bedrijfspanden. Voor zakelijke opdrachten geldt er dus altijd het hoge btw tarief.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat zijn de zakelijke kosten voor een schilder?

Een binnenschilder rekent gemiddeld 40 euro per uur. Men gaat dan uit van het lage btw tarief van 6%, dat dus geldt voor woningen die voor permanente bewoning door particulieren zijn bestemd en ouder dan twee jaar zijn. Die 40 euro per uur is dus inclusief 6% btw. 40 euro inclusief 6% btw is €40/1,06 = €37,74 exclusief btw, en inclusief 21% btw is dat €37,74 * 1,21 = €45,66 euro. Een zakelijke opdrachtgever betaalt dus gemiddeld €45,66 per uur aan een schilder, wat exclusief btw dus neerkomt op €37,74; de kosten van een schilder zijn uiteraard als bedrijfskosten van de winst af te trekken.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina offertes.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?