Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De zolder is misschien niet de eerste ruimte waar je aan denkt als je denkt aan een ruimte die veel opsmuk nodig heeft. En dat is natuurlijk ook zo, in veel huizen heeft de zolder een praktische functie en dient het als opslag voor allerlei spullen. Maar dat betekent niet dat deze ruimte niet ook af en toe wat extra onderhoud kan gebruiken. Een laag verf ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat de ruimte beter beschermd is, met name houtwerk heeft veel baat bij een beschermende laag verf. En de zolder vormt letterlijk de bovenste laag van het huis, een goede bescherming is dus zeker verstandig. Daarnaast heeft de ouderwetse rommelzolder steeds meer aan populariteit ingeboet, en is een zolder steeds vaker een volwaardige, multifunctionele ruimte in het huis. Welke functie uw zolder ook heeft; een nieuwe verflaag is altijd het overwegen waard. Hieronder lichten we je toe welke kosten er voor het opnieuw schilderen van de zolderruimte om de hoek komen kijken en op welke manier deze kosten opgebouwd zijn. En misschien wel het belangrijkste: we informeren ook op welke manieren je geld kunt besparen bij het laten schilderen van je zolderruimte.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Welke kosten zijn er voor het schilderen van mijn zolder?

De zolderruimte is in veel opzichten een redelijk unieke ruimte, en daar hoort ook een apart prijskaartje bij. De uiteindelijke prijs hangt ook hier van een aantal factoren af. Het materiaal is daar een van. Veel zolders hebben veel houtwerk zoals dakbalken. Om dit te schilderen is er een andere aanpak nodig dan bij bijvoorbeeld het schilderen van een muur gangbaar is. De verfsoorten zullen op deze ondergrond aangepast moeten worden, en dit brengt natuurlijk andere kosten met zich mee. Verder is er nog een verschil in de manier waarop de zolder geschilderd wordt. Wordt dit met het klassieke latex gedaan of neig je toch meer naar het gladde eindresultaat van spuitwerk?

Welke verfsoort wordt er gebruikt?

Deze twee methoden zijn beiden veel gebruikt en maken in feite niet zoveel uit qua eindresultaat, kwalitatief gezien zijn ze vergelijkbaar met elkaar. Wel is het zo dat latex veelzijdiger is, omdat de verfsoort meerdere texturen kan vormen op het te schilderen oppervlak. Spuitverf wordt doorgaans gebruikt wanneer een gladder resultaat nagestreefd wordt, wat ook een zeer mooi eindresultaat oplevert. Je ziet het: de uiteindelijke keuze voor de verfsoort is een kwestie van smaak, maar wel eentje die uiteindelijk veel geld kan besparen. De schilder kan hier het best in adviseren en heeft ook alle benodigde materialen in zijn magazijn, het is dus handig om dit van tevoren voor te leggen aan de vakman. Hieronder hebben we ter indicatie de gemiddelde kosten per verfsoort op een rijtje gezet. De kosten zijn per liter verf.

Soort verf (Zolder) Gemiddelde prijs per liter
Latex Tussen 5 en 11 euro
Dekkende verf (spuitbus) Tussen 25 en 45 euro
Grondverf Tussen 30 en 55 euro

 

Zoals je ziet zit er nogal wat verschil in prijs tussen de verfsoorten onderling, en  ook de grondverf dient op een goede manier aangebracht te worden, zodat de nieuwe verflagen goed tot hun recht komen. Het verven van je zolder wordt zo al snel misschien wat duur, en je vraagt je af of het dit allemaal nog wel waard is. Maar gelukkig zijn er ook een flink aantal handigheden die er uiteindelijk voor zorgen dat je bij een dergelijke schilderklus flink wat geld kan besparen.

Het uurloon van de schilder

Na het schilderwerk stuurt het bedrijf je een nota waarop het eindbedrag staat. Maar voor het zover is kan er nog een hoop bespaard worden. Het grootste gedeelte van het eindbedrag bestaat namelijk uit de kosten van de gemaakte arbeidsuren door de schilder. Dit is maar liefst 86 procent. Dat is veel, maar die hoeveelheid levert ook een voordeel op. Hier kan namelijk veel bespaard worden. Er zijn namelijk enorm veel schildersbedrijven die een klus aan willen nemen, en in de prijzen onderling kunnen flinke verschillen zitten. Het is dus zaak om van tevoren een goed en objectief onderzoek uit te voeren door het aanvragen van meerdere offertes, waarna de meest geschikte (en meest voordelige) uitgekozen kan worden.

Nog een paar handige bespaartips

En dan zijn er nog een paar tips die je kan overwegen voordat je overgaat op het laten schilderen van je zolder. Allereerst kun je ervoor kiezen om de voorbereidende werkzaamheden zelf te doen. Dit kost wel wat tijd, maar tijd is geld en dus kan het ook een hoop besparen. Het uurloon van de schilder ligt immers op zo’n 40 euro per uur, iedere besparing die daarop gemaakt wordt is welkom. Denk bij deze voorbereidende werkzaamheden vooral aan het zorgvuldig afplakken van de muren en het leegmaken van de zolderruimte, zodat de schilders overal goed bij kunnen. Daarnaast is het ook handig om gebruik te maken van de winterschilder. Schildersbedrijven geven in de rustige wintermaanden dikwijls fikse korting, die op kan lopen tot wel dertig procent in vergelijking met de drukke zomermaanden. Als laatste tip zou je eens kunnen kijken of er naast de zolderruimte nog andere kamers in je huis toe zijn aan een kwast hier of daar. Grotere klussen zijn in de regel voordeliger.

Vergelijk offertes en bespaar met onze vergelijkingstool

En om nog meer korting op het schilderen van je zolder te pakken hebben we een speciaal hulpmiddel ontwikkeld dat je zal helpen om snel en effectief de juiste schilder te vinden. Met onze vergelijkingstool zoek je vrijblijvend en gratis naar een vakman bij jou in de buurt. Het enige wat je invult zijn je locatie en je specifieke wensen; de rest gaat nagenoeg vanzelf. Lokale schildersbedrijven sturen offertes toe en jij kan die vervolgens in alle rust doornemen. Zo kun je op een gemakkelijke en relaxte manier de meest voordelige schilder uitzoeken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?