Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zo nu en dan is het wellicht nodig om je huis van een nieuwe uitstraling te voorzien. Misschien zie je de ‘oude’ kleur niet meer zo zitten, of hebben de elementen de kleur van je woning wat aangetast. Wanneer de muren hun kleur verliezen of zelfs schade opgelopen hebben is het interessant om eens te kijken wat de mogelijkheden op dit gebied zijn. Een goede prijsvergelijking is dan het halve werk. Wil je een of meerdere muren laten schilderen door een professionele schilder? Voor een goede vergelijking per vakman en gebruikte materialen ben je bij ons aan het goede adres. Lees snel verder, wij maken je graag wegwijs.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost het schilderen van de muren eigenlijk?

Het opnieuw schilderen van de muren van je huis lijkt wellicht een redelijk kleine klus, maar stiekem komt er toch een hoop bij kijken. Aan het begin van al het werk staat de vakman die je, na afdoend vergelijkingsonderzoek, geselecteerd hebt om de schilderwerkzaamheden uit te voeren. De vakman beschikt over alle nodige materialen en vakkennis om de klus tot een goed einde te brengen. Bij een erkend, professioneel schildersbedrijf kun je er dus van uit gaan dat je muren er aan het einde van de klus tiptop uitzien en je niet met onverwachte kosten of gebreken geconfronteerd wordt. Hieronder hebben wij voor het gemak alvast wat gemiddelde kosten voor het schilderen van een muur op een rijtje gezet. Hierbij maken we onderscheid tussen een muur binnenshuis en een muur buitenshuis, een verschil dat onder anderen verklaart kan worden door het gebruik van andere materialen.

Kosten van het schilderen van een muur – binnenshuis

Schilderwerkzaamheden Prijs (gemiddeld)
Muur binnenshuis – 15 m2 230 tot 310 euro
Muur binnenshuis – 30 m2 460 tot 610 euro
Muur binnenshuis – 60 m2 910 tot 1.210 euro

 

Kosten van het schilderen van een muur – buitenshuis

Schilderwerkzaamheden Prijs (gemiddeld)
Muur binnenshuis – 15 m2 270 tot 390 euro
Muur binnenshuis – 30 m2 520 tot 760 euro
Muur binnenshuis – 60 m2 1.030 tot 1.510 euro

 

De kostprijs verklaard:

Zoals je ziet zit er nogal wat verschil in de gemiddelde kostprijs van het schilderen van een muur. Het overgrote deel van het de uiteindelijke kosten komt vooral voor de rekening van de arbeid die gedaan werd door de schilders. Het gaat hier maar liefst om 85 procent van het totaalplaatje. En hier kan veel in bespaard worden. Een goed begin is het vinden van de juiste, meest voordelige vakman die de klus op zich kan nemen. En daar helpen wij graag bij. Het maken van een objectieve vergelijking kan immers zomaar een kostenbesparing tot zo’n veertig procent opleveren.

Andere kostenbepalende factoren

Maar er zijn naast de arbeidskosten uiteraard spelen er nog een aantal factoren die meespelen en potentieel kostenbesparend kunnen werken. Deze factoren hebben alles te maken met de keuzes die je zelf maakt. En uiteraard zetten we ook deze factoren even voor je op een rijtje.

Per uur of per vierkante meter?

Bij een dergelijke klus is er vaak sprake van meerdere muren met een vrij groot totaaloppervlak. De schilder hanteert doorgaans een uurtarief, maar voor grotere klussen kan er overgestapt worden naar een tarief per vierkante meter. In principe is dit altijd voordeliger.

Type schilderwerk Gemiddelde kostprijs
Schilderen van muren van appartement (zo’n 40 vierkante meter) Ongeveer 1.050 euro
Schilderen van muren van tussenwoning (zo’n 120 vierkante meter) Ongeveer 1.550 euro
Schilderen van muren van hoekhuis (zo’n 140 vierkante meter) Ongeveer 3.050 euro

 

Welke soort verf wordt gebruikt?

Een andere doorslaggevende factor zit hem in de materiaalkeuze. Iedere gebruikte verfsoort zorgt niet alleen voor zijn eigen resultaat, maar brengt ook verschillende kosten met zich mee. De uiteindelijke keuze is daarnaast zeer belangrijk voor het eindresultaat. Het is daarom verstandig om dit altijd in overleg met de vakman te bepalen. Hieronder een overzichtje van de kosten per liter van verschillende verfsoorten.

Soort verf Gemiddelde kostprijs per liter
Latex voor binnen Tussen 5 & 11 euro
Dekkende verf Tussen 25 & 45 euro
Grondverf Tussen 30 & 55 euro
Beits en lak Tussen 30 & 65 euro

Combineer en profiteer

Als laatste tip is het wellicht interessant om eens verder te kijken dan ‘slechts’ je muren, maar ook te overwegen of andere ruimtes in je woning wellicht een likje verf kunnen gebruiken. Misschien het plafond, of je badkamer? Een beetje schildersbedrijf kan een groot project gemakkelijk oppakken en past de totaalprijs hierop aan. Uiteindelijk komt dit altijd voordeliger uit dan wanneer je alle klussen apart uit zou laten voeren. Kortom: van het combineren van schilderwerken zul je uiteindelijk zelf het meest profiteren.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Als laatste noot raden wij onze vergelijkingstool aan. Geheel gratis en vrijblijvend vul je je locatie en wensen. Vervolgens sturen schildersbedrijven bij jou in de buurt offertes, en deze kun je dan in alle rust met elkaar vergelijken, waarna een terdege overweging gemaakt kan worden. En dat kan een hoop schelen, tot zo’n veertig procent van de totale kosten maar liefst.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?