Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Niet alleen binnen, maar ook buitenshuis verdient je woning af en toe een opknapbeurt. Kijk bijvoorbeeld maar eens goed naar je dakranden. Het is verstandig om buitenverf eens in de vijf jaar na te laten lopen door een professionele schilder. Grote kans dus dat deze wel een nieuwe verfbeurt kunnen gebruiken, buitenshuis is een verflaag immers veel meer blootgesteld aan de elementen, dus is het zaak om op tijd een nieuwe laag aan te brengen zodat je huis optimaal beschermd is. Maar daarnaast ziet het er ook gewoon mooi uit, de dakrand vormt letterlijk de kroon van je huis. En het hoeft allemaal niet zoveel te kosten. Er zijn een hoop middelen om te besparen op het schilderen van je dakrand. Laat ons je wegwijs maken.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat gaat het mij kosten?

Het schilderen van je dakrand brengt kosten met zich mee, dat is uiteraard een feit. Maar wist je al dat je door een paar handigheden in acht te nemen danig kunt besparen op de uiteindelijke eindnota? De prijs hangt van een aantal factoren af. Allereerst is daar de keuze voor het materiaal, welke verf gebruik je voor je dakrand? Uiteraard hangt dit ook af van het materiaal van de dakrand. De vakman kan hier het best in adviseren. Ook heeft hij al het materiaal tot zijn beschikking en voldoende ervaring. Het schilderen van de dakrand valt onder buitenschilderwerk, en daarvoor hanteert de schilder vaak een apart tarief. Sommige schilders rekenen een bedrag per uur, anderen hanteren een prijs per vierkante meter. Vaak ligt het ook aan het te schilderen oppervlak dat gedaan moet worden. Hieronder een klein overzicht van wat het schilderen van je houten dakrand kan gaan kosten.

Bepaling prijs Gemiddelde buitenschilder (houtwerk)
Per vierkante meter Tussen 30 en 50 euro
Per uur Tussen 40 en 55 euro

 

Hoe is de prijs opgebouwd?

Hierboven in het voorbeeld werden al de materiaalkosten benoemd, maar eigenlijk is dat maar een klein gedeelte van het uiteindelijke bedrag. Het overgrote deel komt voor de rekening van de kosten van de arbeid van de schilder, dat is zo’n 85 procent van het geheel. Dat is heel veel, en op het eerste gezicht lijkt het misschien veel te veel. Maar dat betekent niet dat hier niets in bespaard kan worden. Sterker nog: hier kan zelfs heel veel op beknibbeld worden. Het is een kwestie van slim kiezen en geïnformeerd te werk gaan. De ene vakman is de andere niet, en sommigen zullen een hogere prijs rekenen dan anderen. In de regel ligt het uurloon van een schilder ergens tussen de 35 en 45 euro, dit verschilt dus nogal. Wanneer je meerdere offertes met elkaar vergeleken hebt is het een peulenschil om de meest voordelige eruit te pikken en er zo voor te zorgen dat je aan het eind van de rit niet teveel betaalt.

Een gunstig btw-tarief, ook voor jouw dakrand

En dan dient er over het eindbedrag ook nog btw afgedragen te worden. Maar niet getreurd: deze verplichte belasting is aantrekkelijk laag voor schilderwerken. Het btw-tarief voor deze werken is slechts 6 procent, in plaats van de gebruikelijke 21 procent. Dat scheelt een hoop, en dat is uiteindelijk te merken aan de eindnota. Om in aanmerking te komen voor deze lagere btw gelden er slechts twee voorwaarden. Allereerst moet je huis geen complete nieuwbouw zijn (ouder dan twee jaar), en daarnaast moet je een professioneel en erkend schildersbedrijf voor de klus inhuren.

Nog meer besparen op het laten schilderen van je dakrand

Maar er zijn nog een aantal methodes waarmee je nog meer kan besparen op het laten schilderen van je dakrand. Zo is het bijvoorbeeld de moeite waard om eens te kijken naar de rest van je huis, of zelfs naar het huis van de buren. Zijn er wellicht nog meer plekken die wel een nieuw likje verf kunnen gebruiken, of is er bijvoorbeeld een dakkapel die je graag in dezelfde kleur als je dakrand zou zien? Dan kun je overwegen om al deze kleinere klussen samen te voegen in een groot contract, en een zogenoemde kwantumkorting op kunt strijken. En dat kan ook nog eens een hoop voordeel opleveren. Grotere klussen zijn meestal goedkoper dan een relatief kleinere klus, de schilder zal je hierin het best kunnen adviseren.

Overweeg een winterschilder

En daarnaast kan het heel veel voordeel opleveren om eens te kijken naar de mogelijkheid van een winterschilder. Schilders hebben het tijdens de wintermaanden veel minder druk en zullen dus graag een klus binnenhalen. Echter is het wel zo dat voor buitenklussen als deze het weer een beetje mee moet zitten. Maar ook hier kan de vakman je weer het best adviseren en samen kunnen jullie tot een besluit komen. Winterschilders schilderen goedkoper, dit kan tot wel dertig procent in vergelijking met de drukke zomermaanden schelen.

Bespaar en vergelijk met onze vergelijkingstool

En dan is er nog een laatste tip waar wij je graag op willen wijzen, en die het makkelijker maakt de geschikte vakman voor het schilderen van je dakrand te vinden. Deze vergelijkingstool is een handig hulpmiddel om op een effectieve manier offertes met elkaar te vergelijken. Het werkt geheel gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Het enige wat de tool graag van je wil weten is je locatie en je specifieke wensen. Daarna sturen schildersbedrijven bij jou in de buurt zes offertes op die je vervolgens in alle rust kunt bekijken en met elkaar kunt vergelijken. Daarna neem je contact op met de voor jou meest geschikte en voordelige kandidaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?