Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voor een binnenschilder betaal je circa €35 euro per uur, dus exclusief materiaal- en reiskosten. Een buitenschilder is zo’n €5 per uur duurder, waardoor je op €40 euro per uur zit. Dit is vooral te verklaren doordat er voor een binnenschilder altijd wel werk te doen is, terwijl een buitenschilder afhankelijk is van het weer en netto minder kan werken.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is de totaalprijs van een schilder?

Soms kan het handig zijn om voor aanvang van de klus al te weten wat de exacte kosten gaan worden. Je weet dan zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan; je hebt een duidelijk beeld bij de te maken kosten en de uit te voeren werkzaamheden. De schilder zal zich aan die voorwaarden en gemaakte afspraken moeten houden en jij houdt je aan de afgesproken betalingen. Ook kan het geen kwaad om bij diverse schilders een prijsopgave te laten doen. Je weet dan ongeveer wat een redelijke prijs is voor je klus en kunt dus ook op eenvoudige wijze de te dure of juist te goedkope schilders er uit filteren.

Wat is een goede prijs voor een schilder?

Maar wat is nu eigenlijk een goede prijs voor een schilder? Wanneer is een schilder te duur of te goedkoop? Dat is lastig in te schatten. De ene buitenschilder zal duurder zijn dan de andere, maar is die duurdere buitenschilder dan per definitie minder goed?

Natuurlijk niet. Een uurtarief zegt immers niets over de werksnelheid van de schilder en de bijkomende kosten. Een schilder die €30 per uur rekent doet misschien 10 uur over een klus waardoor het totaalbedrag op €300 uitkomt. Een op het eerste gezicht duurdere schilder rekent €40 per uur en doet er maar 7 uur over omdat hij veel sneller werkt. Hij is dan al voor €280 aan arbeidsloon kwijt en bovendien al in één dag klaar. Je bespaart dus niet alleen op arbeid, maar ook op reiskosten. De schilder hoeft immers niet nog een dag langs te komen.

Bovendien is een schilder die meer rekent lang niet altijd beter dan een schilder die minder per uur rekent. Let daarom niet alleen op het uurloon van de schilder, maar laat je vooral leiden door de kwaliteiten van de schilder. Hiervoor kun je je baseren op eerdere ervaringen van andere klanten. Je vindt die misschien in je kennissenkring, maar anders wellicht op het internet. Alleen zo kun je vooraf proberen een inschatting te maken of de schilder zijn werk goed zal uitvoeren.

Een betrouwbaar schildersbedrijf inhuren?

Het is verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een schilder kiest. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met schilders die jou graag te woord staan. Door de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen en te kiezen voor het beste aanbod kun je besparen op de kosten. Ga naar pagina advies.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?