Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Houten meubels kunnen met kwast of spuit heel goed van een nieuw kleurtje voorzien worden. Alles wat je nodig hebt is tijd, het goede gereedschap, geschikte verf en het geduld en de motivatie om een mooi resultaat neer te zetten. Het uitbesteden van deze klus bij een meubelspuiterij is ook een optie. Heb je hier het budget voor dan is dat natuurlijk het makkelijkst. Om de betaalbaarheid hierbij nog een beetje onder controle te houden is het verstandig om de voorbereidingen zelf uit te voeren. Een tweede ronde voor een meubelstuk is mogelijk als je de tijd en het geduld hebt of als je de ruimte hebt om het schilderen te laten doen.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is het schilderen van meubels

Meubels worden met een nieuwe kleur een nieuw leven gegeven. Stoelen, krukken, kasten en tafels kunnen na de voorbereidende werkzaamheden met een nieuw verfje weer passend gemaakt worden in het interieur zodat je er weer jaren plezier van kunt hebben. Bij een meubelstuk waar de verf aan alle kanten afbladdert is het verstandig om de oude verflagen te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren, logen of afbranden.

Na de voorbereidingen komt het eigenlijke schilderwerk. Bij gespecialiseerde meubelspuiterijen kun je dit laten doen maar het schilderen van meubels is ook wel echt iets voor de enthousiaste doe-het-zelver.

De kosten van het schilderen van een meubel

De kosten van het schilderen van meubels bestaan uit de kosten van de voorbereidende werkzaamheden, de kosten van het aanbrengen van de verf en van de verf zelf en, bij uitbesteding van de klus, de kosten van het transport naar de werkplaats en weer terug naar huis.

Bij de voorbereiding kunnen de diensten van loogbedrijf ingeroepen worden en voor het verven komen de diensten van een meubelspuiterij van pas. Uiteraard zitten hier kosten aan verbonden maar het is wel de route voor het mooiste en snelste resultaat. Pak je het helemaal zelf op dan bestaan de kosten uit de benodigde gereedschappen, materialen en verf.

Schilderen van een meubel. Kosten
Voorbereiding Van € 25,- tot € 40,-
Logen kast 2 meter bij1 meter Vanaf € 150,- tot € 200,-
Grondverf/verf/plamuur Ongeveer € 15,- per vierkante meter
Benodigdheden Ongeveer € 50,-
Spuiten Ongeveer € 85,- per vierkante meter
Transport Ongeveer € 0,30 per kilometer

 

Toelichting voor de verschillende werkzaamheden

Bij de voorbereiding kan gebruik gemaakt worden van een loogbedrijf. Hierbij wordt alle verf heel grondig verwijderd door het meubel in een loogbad te dompelen. Zorg dat je al het hang- en sluitwerk hebt verwijderd en bewaard voordat het meubel het loogbad in gaat. Letterlijk geen spatje verf zal na de behandeling nog te  vinden zijn, je begint als het ware met een schone lei. De kans bestaat dat dit veel plamuurwerk en opvulwerk oplevert maar voor een meubel met ornamenten, profielen en houtsnijwerk is dit de veiligste manier. Laat je vooraf goed adviseren door de experts van het loogbedrijf of je meubel geschikt is voor een loogbehandeling. De kosten voor het laten logen van een kast van twee meter bij een meter bedragen tussen de € 150,- en € 200,-.

Afbranden van de oude verflagen is ook een mogelijkheid. Doe dit heel voorzichtig en met verschillend gevormde hardstalen krabbers om beschadigingen zoveel mogelijk te beperken. Het opknappen van een meubel is snel een stuk ambachtelijker dan het afkrabben van een kozijn en goed gereedschap is hierbij het halve werk. Op oudere meubels kom je soms verf tegen die niet bladder bij het afbranden maar als het ware smelt en vloeibaar wordt en van het afbranden een heel vervelende klus maakt. Heb je de mogelijkheid en ben je erg aan het meubel gehecht dan is het laten logen van het meubel mogelijk toch de beste optie. De kosten van het zelf afbranden van de verf zijn te verwaarlozen na de investering in goede hardstalen krabbers en een föhn. Wel zal het je de nodige tijd en geduld kosten.

Is de verflaag nog in goede staat dan is als voorbereidingen alleen het opschuren van deze verflaag en ontvetten voldoende om uiteindelijk tot een mooi resultaat te komen. De kosten hiervan bestaan uit de aanschaf van een paar vellen schuurpapier.

Het aanbrengen van de verf of lak kun je bij een meubelspuiterij laten doen of je kunt zelf gaan kwasten. Voor het laten spuiten bij een meubelspuiterij kun je uitgaan van prijzen van tussen de € 65,- en € 100,- per vierkante meter.  Kleinere oppervlaktes zijn omgerekend naar vierkante meters duurder dan grotere oppervlaktes. Voor het zelf schilderen heb je goede kwasten en verf nodig.

Geld besparen op het schilderen van een meubel

Het laten logen en/of spuiten van meubels is een relatief kostbare aangelegenheid en zal alleen een optie zijn als de meubels een hoge financiële of emotionele waarde hebben.

Bij logen geldt dat het inbrengen van meerdere meubelstukken per meubelstuk uiteindelijk goedkoper uitpakt. Bij spuiten zal een groot aantal vierkante meters tot een beduidend lagere vierkante meter prijs leiden.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Wil je graag offertes vergelijken maar dan wel met zo min mogelijk voorbereidende werkzaamheden dan is Onze vergelijkingstool ideaal. Laat je informatie achter en een beschrijving van je klus en wacht af totdat de offertes van schilders bij jou n de buurt je worden toegemaild. Het gebruik vand eze tool kan je wel tot 40 % korting opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?