Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Naast het sauzen van muren is het met spuiten aanbrengen van de muurverf ook een mogelijkheid. Het geeft, mits het deskundig en vakkundig gebeurt, een mooier, gladder en strakker resultaat dan het aanbrengen van de muurverf met blokkwast of roller en het gaat heel snel. Een ervaren spuiter kan heel precies de dikte van de verflaag controleren en er voor zorgen dat er een laag van de gewenste dikte wordt aangebracht. Bij het spuiten van de muurverf is het verstandig om de op te knappen kamer leeg te maken en alles wat niet gespoten moet worden, zoals vloeren, ramen en kozijnen, een meter rondom de spuitvlakken goed af te dekken en af te plakken.

*Tip:

→ Direct weten exacte prijzen van spuitwerk zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

 

Wat kost het spuiten van muren en plafonds?

De kosten voor het laten spuiten van je muren en plafonds liggen tussen de € 5,- en de € 10,-, per vierkante meter. Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters,  noodzakelijke voorbehandelingen van de muren en plafonds en de afdek- afplakwerkzaamheden. Het spuiten van latexverf is geen eenvoudige klus en, tenzij je de aandrang hebt om dit echt te leren en op de koop toe neemt dat de eerste pogingen tegenvallen of zelfs mislukken, is uitbesteden eigenlijk de enige realistische mogelijkheid.

Schilderen van een trap. Kosten
Afdek- en afplakbenodgdheden € 30,- per kamer
Spuiten kamer Van € 5,- tot €10,- per vierkante meter

Opties

Het uitbesteden is eigenlijk de enige optie waarbij je mogelijk in overleg met het spuitbedrijf afspraken kunt maken om zelf een deel van de voorbereidende werkzaamheden, zoals het afplakken, te doen. Hiermee neem je ook zelf het risico dat je niet goed afplakt en tijdens het spuiten verf terecht komt op plekken waar dat niet gewenst is. Verschillende aanbieders bieden een vierkante meter prijs waar de voorbereidende werkzaamheden niet in zitten en de opdrachtgever dus zelf afplakt, afdekt, opruimt en restmaterialen weer afvoert. Dit levert strakke prijzen op maar levert dus ook werk en risico voor de opdrachtgever op.

Wanneer de te spuiten oppervlaktes gereinigd moeten worden kunt je dit zelf doen. St Mark en Universol zijn hierbij heel goede ammoniak vervangers die het schoonmaakwerk een stuk prettiger maken. Met water, een scheut St Mark of Universol en een spons kan in korte tijd veel vierkante meters muur en plafond gereinigd worden.

De prijsopbouw voor het spuiten van muren en plafonds.

De aanbieders bieden het spuiten van muren en plafonds aan voor een prijs per vierkante meter op basis van een staffel waarbij geldt dat bij meer vierkante meters de prijs per vierkante meter lager wordt.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van het spuiten van muren en plafonds?

De uiteindelijke vierkante meter prijs wordt sterk bepaald door het aantal te spuiten vierkante meters. De prijs per vierkante meter wordt bij grotere oppervlaktes en klussen aanzienlijk lager. De techniek leent zich ook heel goed om in korte tijd grote oppervlaktes aan te pakken. Bij voldoende vierkante meters kan een spuitbedrijf achter elkaar doorwerken en na het aanbrengen van de eerste laag op alle te spuiten oppervlaktes, direct door gaan voor de tweede ronde als de eerste ronde nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Een spuitbedrijf laten komen voor een kleine kamer ligt minder voor de hand.

Extra opties

Kies je voor het laten spuiten van je muren en plafonds dan is het verstandig om dit te combineren met andere “muur- en plafondklussen”, zoals het aanbrengen van extra stopcontacten, nieuw lichtpunten en kabelaansluitingen. Met het spuiten worden de sporen van deze extra werkzaamheden direct gewist en ben je van je losse snoeren langs de muur af.

Heb je al eens nagedacht over het plaatsen of verplaatsen van een tussenwand? Dan is dit het natuurlijke moment. Net als bij de stopcontacten en lichtpunten geldt dat na de plaatsing of verplaatsing de aanpassing strak afgewerkt kan worden zonder dat dit voor het spuitwerk extra kosten oplevert.

Interessante bespaartips:

De prijs van het spuiten van muren en plafonds wordt bepaald door het aantal vierkante meters. Het kan dus heel erg aantrekkelijk zijn om samen met buren de spuitklus op de markt te zetten en zo op een lagere vierkante meter prijs uit te komen. Bij 500 vierkante meter zal de prijs mogelijk 30 % lager liggen dan bij 200 vierkante meter en dit is voor iedereen aantrekkelijk.

Spuitbedrijven voeren ook buitenwerk uit. Het uit laten voeren van de werkzaamheden buiten het buitenschilderseizoen kan een prijsvoordeel opleveren. Hetzelfde geldt voor  de flexibiliteit die je op kunt brengen voor het exacte moment dat een bedrijf aan het werk gaat. In het buitenschilderseizoen zijn er ook dagen dat er niet buiten gewerkt kan worden, door bijvoorbeeld slecht weer of hoge temperaturen. Als een spuitbedrijf  deze dagen op kan vullen met binnenklussen levert dit vaak een prijsvoordeel op. Dit kan bijvoorbeeld als het pand leeg staat en er geen strikte tijdsplanning is voor de opknapbeurt.

Het combineren van het aanpakken van de binnenboel en de buitenboel kan, doordat de omvang van de klus hierdoor aanzienlijk toeneemt en het aantal vierkante meters veel groter wordt,  tot een veel lagere prijs per vierkante meter leiden.

Vergelijk offertes

Gebruik onze vergelijkingstool om van de verschillende spuitbedrijven in de buurt de scherpste aanbiedingen binnen te krijgen. Via de button kom je op de pagina terecht. Vul je gegevens in en beschrijf de spuitklus. Via de mail zullen er snel een aantal offertes toegestuurd worden. Je kunt met het gebruik van deze tool en onze diensten wel tot 30 % op de kosten besparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?