Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De hal is misschien wel een van de meest prominente kamers in een huis. Niet voor niets staat deze ruimte ook bekend als de entree; gasten zullen hier naar binnen treden en een eerste indruk van je huis krijgen. En een eerste indruk is altijd belangrijk, dat hoeven wij waarschijnlijk niet meer te vertellen. Dus wellicht ben je toe aan een nieuwe look voor je hal of is het simpelweg tijd om de oude, verkleurde verflaag eens te vervangen. Dan is het interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om je hal van een nieuwe lik verf te voorzien. Wij zetten deze mogelijkheden graag voor je op een rijtje, zodat je een indicatie krijgt van de gemiddelde prijs en verschillende materiaalsoorten die gebruikt kunnen worden bij het schilderen van je hal. Immers: de ruimte waarin je iedereen ontvangt verdient alle aandacht.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat kost het laten schilderen van mijn hal?

De kosten voor het opnieuw laten schilderen van je hal hangen van een aantal factoren af. Zo is er allereerst het uurloon van de schilder. Dit kan per bedrijf verschillen, maar doorgaans ligt dit rond de 40 euro per uur. Daarnaast zijn er andere kosten, zoals de prijzen van de materialen die gebruikt worden. Denk hierbij niet alleen aan kwasten en rollers, maar ook aan de gebruikte verf. Verschillende verfsoorten komen uiteraard met verschillende prijzen, en uiteraard speelt ook de grootte van het te verven oppervlak mee in de uiteindelijke eindprijs.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Het grootste gedeelte van de prijs voor het schilderen van je hal zal voor de rekening komen van de kosten van de verrichte arbeid. Dat komt neer op ongeveer 85 procent. Dat klinkt misschien exorbitant veel, maar dat betekent wel dat er voor jou veel op te beknibbelen valt. Zoals gezegd is er genoeg keuze uit schildersbedrijven, en zullen de meeste schilders je graag van dienst zijn met het opstellen van een offerte. De een zal een gunstiger uurloon rekenen dan de ander. Een objectief en terdege vooronderzoek kan op de eindnota uiteindelijk flink schelen. Maar liefst veertig procent van de prijs kan eraf gaan. Het loont dus zeker de moeite om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen voor het uit te voeren schilderwerk.

Profiteer van een gunstig btw-tarief

En er zijn meer voordelen die uiteindelijk voor jou gunstig uit zullen pakken. Zo geldt voor schilderwerk een gunstig btw-tarief. Normaliter wordt er voor klussen aan je huis een tarief van 21 procent gehanteerd, maar voor schilderwerk is het tarief al een tijdje ‘slechts’ zes procent. Dat scheelt uiteindelijk flink op de totale kostprijs en maakt het opnieuw laten schilderen van je hal wel heel aantrekkelijk. Voorwaarde hiervoor is wel dat je een professioneel schildersbedrijf voor deze klus in de arm neemt en dat je woning geen nieuwbouw is, met andere woorden: je woning moet ouder zijn dan twee jaar.

De keuze van het materiaal

En dan is er nog het uiteindelijke wikken en wegen om de uiteindelijke materiaalsoort te bepalen. In welke kleur gaat je hal geverfd worden en met welke verfsoort? De twee meest gebruikte methodes om een hal te verven zijn het aanbrengen van latexverf en het laten spuiten van de hal. Qua kwaliteit zijn beide methoden gelijk, maar er zijn wat verschillen in prijs en eindresultaat. Zo is het spuiten van de hal eigenlijk alleen geschikt voor een gladde muur, en kan latex ook op andere texturen aangebracht worden. De kosten voor latex zijn doorgaans lager, de verf komt in alle kleuren en kan naar hartenlust gemengd worden om juist die bijzondere kleur te krijgen die je graag wilt. Naast de kosten die voor de verf geraamd worden zijn er ook nog bijkomende kosten waar je misschien niet zo snel bij nadacht. Zo dient er vaak een grondlaag aangebracht te worden.

Materiaalkosten

Het precieze materiaal hiervoor en de prijs hangt weer af van het soort muur dat geverfd moet worden. Uiteindelijk kan het schildersbedrijf je het best informeren over de mogelijkheden en de uiteindelijke kosten, zij hebben immers de expertise en het materiaal ter beschikking. Het is dus het slimste om samen met de schilder te bepalen welke verf er uiteindelijk gebruikt gaat worden. Het is dus niet makkelijk om zonder offerte te zeggen wat het verven van jou hal precies gaat kosten, maar we kunnen wel assisteren in het op een rijtje zetten van de gemiddelde kosten van de verfsoort per liter. Zo kun je toch een beeld krijgen van wat je uiteindelijk kwijt bent aan het verven van je hal. Hieronder een overzichtje.

Soort verf (hal) Gemiddelde prijs per liter
Latex Tussen 5 en 11 euro
Dekkende verf (spuitbus) Tussen 25 en 45 euro
Grondverf Tussen 30 en 55 euro

 

Nog meer besparen? Dat kan

Het laten schilderen van je hal is – net als alle klussen aan je huis – zeker geen goedkope klus, en dus is het zaak om te besparen waar nodig is. Dit begrijpen we, en daarom hebben we nog een paar tips waarmee nóg meer geld bespaard kan worden. Zoals gezegd is de grootste kostenpost de verrichte arbeid, en daar kan met wat handigheid een hoop op beknibbeld worden.

Laat je hal in de winter schilderen

De schilder is gelukkig niet altijd even duur, en het maakt een wereld van verschil in welk seizoen je een bedrijf inhuurt. Dat zit namelijk zo: in het koudere winterseizoen hebben veel bedrijven moeite met het binnenhalen van klussen, terwijl de zomermaanden vaak volgeboekt zijn met de grotere buitenklussen. Voor een klus binnenshuis draait een beetje schilder doorgaans zijn hand niet om, en ziet je offerte in de wintermaanden dan ook graag tegemoet. Deze simpele kwestie van vraag en aanbod kan voor jou zeer gunstig uitpakken, aangezien schildersbedrijven in de winter graag met hun prijzen stunten. Er kan maar liefst een prijsverschil van dertig procent in zitten.

Combineer werkzaamheden

Wil je alleen je hal laten schilderen? Dat kan, voor een schildersbedrijf is dat een relatief kleine klus die niet al te veel tijd in beslag zal nemen. In de regel zijn kleinere schilderklussen relatief duurder, een groter werk kan veel voordeel opleveren. Kijk dus ook eens verder dan je hal, of zelfs verder dan je eigen huis. Misschien zijn er nog andere ruimtes die ook wel gebaat zijn bij een frisse laag verf. Misschien is het een idee om ook het plafond van je hal opnieuw te schilderen. Ook dat zal een wereld van verschil maken, terwijl je het wellicht niet meteen zou denken. Maar deze zogenoemde kwantumkorting (gecombineerde werkzaamheden) kan veelal ook toegepast worden bij werkzaamheden bij bijvoorbeeld de buren. Heeft je buur toevallig ook behoefte aan een vernieuwde hal? Dat komt dan goed uit, en de schilder kan jullie beiden voorzien van een gunstig tarief.

Goed vergelijken is het halve werk

En tot slot raden wij graag onze speciaal voor dit doel ontwikkelde vergelijkingstool aan. Hiermee kun je volledig vrijblijvend en gratis offertes opvragen van schildersbedrijven bij jou in de buurt. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is het invullen van je locatie en wensen, en de tool doet de rest. Schildersbedrijven sturen vervolgens een offerte naar je toe die je in alle rust kunt bekijken en vergelijken. Een goed en objectief middel om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. En dat kan een hoop schelen, tot wel zo’n veertig procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?