Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je schilderwerken gaat plannen, is één van de eerste stappen die je neemt het opvragen van een aantal offertes bij schilders in je omgeving. Deze offertes vergelijk je vervolgens met elkaar om een beslissing te maken met wie je in zee wilt gaan voor je klus. Als je dat doet is het belangrijk dat je specifiek bent zodat de offertes zo precies mogelijk gemaakt kunnen worden. Offertes dienen een aantal kenmerken te bevatten die het jou makkelijker maken om te kiezen.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Wat is een offerte?

Maar wat is een offerte precies? Een definitie van offerte is dat het een officieel aanbod moet zijn om een overeenkomst af te sluiten. Deze worden altijd gemaakt op verzoek van de klant, dus het betreft geen aanbiedingen of initiatief van het bedrijf in kwestie. Mensen die de exacte prijzen willen weten van een klus gaan vaak over tot het aanvragen van een aantal offertes, zodat ze of de goedkoopste, de meest kwalitatieve of de meest gunstige optie kunnen kiezen.

Waar bestaat een offerte uit?

Een goede offerte bestaat uit een paar standaard punten die het moet bevatten. Let hierop, een incomplete of slechte offerte zegt ook iets over het schildersbedrijf zelf. De volgende aspecten dienen aanwezig te zijn.

  • Beschrijving: hierin staat precies waarvoor je de offerte hebt aangevraagd inclusief de vierkante meters, materialen en eventueel andere kenmerken van de klus.
  • De prijs: dit is wat de schilder jou kan bieden voor de werkzaamheden die je hebt doorgegeven.
  • Geldigheidsdatum: een offerte heeft altijd een geldigheidsdatum tot wanneer je de tijd hebt om er op in te gaan.
  • Planning: hier stelt de schilder voor hoe te werk te gaan mocht je op zijn offerte besluiten in te gaan.
  • Voorwaarden: als deze er zijn, kan de schilder verwijzen naar algemene voorwaarden van het bedrijf waarvoor hij werkt.
  • Ondertekening: de offerte moet altijd een geldige ondertekening bevatten van de procuratiehouder van het bedrijf.

Bevat een offerte al deze punten, dan kan je de schilder meenemen in je overwegingen. Je kan kijken naar de prijs en de planning en als je de omschrijving goed leest weet je precies wat je voor de voorgestelde prijs kan verwachten.

Gebruik onze vergelijkingstool en laat ons helpen bij het verzamelen van offertes

Onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je helpen een schilder te vinden door je van een aantal offertes te voorzien. Geef de specificaties door van je klus en je postcode zodat we doelgericht kunnen zoeken in jouw regio. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van schilders uit jouw omgeving die je vervolgens kan vergelijken op punten die voor jou relevant zijn. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw specifieke klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?