Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je keuken weer als nieuw zonder dat daarvoor een kapitaal betaald wordt? Dat kan, een likje verf doet immers wonderen. Het opnieuw schilderen van uw keuken kan op een zeer voordelige en effectieve manier gerealiseerd worden. Uiteraard willen wij graag dat u hiervoor de juiste vakman in de arm neemt. Hier assisteren wij graag mee. Daarnaast is het belangrijk dat u een goede indicatie van de kosten krijgt, en ook daar kunnen wij bij helpen. Goed geïnformeerd zijn is in principe al het halve werk. Uiteindelijk hopen we dat u door middel van onze website een perfect beeld van de geraamde kosten voor het schilderen van uw keuken krijgt.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoe duur is het schilderen van uw keuken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het hoeft helemaal niet veel te kosten om uw keuken opnieuw te laten schilderen. Er zijn een paar aspecten om rekening mee te houden, zoals de kosten van de schilderen, de grootte van het te schilderen oppervlak en het gebruikte materiaal. Ook is het belangrijk om te bedenken bij het aanvragen van een offerte welke afwerking u precies in uw keuken wilt. De schilder kan u hierbij perfect van dienst zijn, en ervoor zorgen dat uw droomkeuken op uw eigen manier gerealiseerd wordt. Er kan namelijk gebruik gemaakt worden van tal van verschillende materialen, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De vakman die het werk uiteindelijk oppakt zal u hier in kunnen adviseren. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde prijs van het schilderen van een keuken.

Het schilderen van de keuken Gemiddelde prijzen
Fronten Tussen de 45 en 75 euro
Koelkastdeur schilderen Tussen de 65 en 95 euro
Apothekerskastdeur schilderen Tussen 75 en 85 euro
Hoekkast Tussen 70 en 95 euro
Plinten (per meter) Tussen 16 en 26 euro

Waarmee rekening te houden bij het kiezen?

Zoals gezegd zitten er verschillen tussen materialen en kan dit de uiteindelijke kostprijs beïnvloeden. Het is belangrijk voor u om een idee te hebben van de mogelijkheden en de kosten die daar tegenover staan. Wij hebben daarom voor u een aantal factoren op een rijtje gezet, zodat u een helder beeld krijgt van de materialen die gebruikt worden.

1- Materiaalgebruik

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om vast te stellen welk materiaal voor uw keuken het meest wenselijk is. Wat vindt u mooi? De materialen die gebruikt worden voor de afwerking zijn minstens zo belangrijk als de gebruikte kleuren, en geven vaak net dat ene extraatje dat uw keuken uniek gaat maken. De uitstraling en stijl van uw keuken kan zo op relatief goedkope wijze een flinke oppepper krijgen. Wij maken een onderscheid tussen bijvoorbeeld koper en metaal.

2- Het type verf

Uiteraard is er ook een prijsverschil in het type verf dat gebruikt gaat worden voor het schilderen van uw keuken. Wilt u dat uw keukenkastjes gespoten of gelakt worden? De mogelijkheden zijn legio en ook hier kunnen wij in adviseren. De kleur is uiteraard geheel uw eigen keuze, maar de uiteindelijke prijs hangt van nog een paar factoren af. Zo is ook de grondverf van belang, omdat de uiteindelijke kleur daar op afgestemd zal worden. Hieronder hebben we de meest voorkomende verfsoorten en hun gemiddelde prijskaartjes voor u op een rijtje gezet.

Type verf Wat kost het per liter?
Primer 15 tot 45 euro
Waterverdunbare verf 18 tot 85 euro
Terpetineverdunbare verf 15 tot 35 euro
Polyurethaanlak 15 tot 45 euro

Informeer uzelf en vraag offertes aan

Zoals je waarschijnlijk al ziet, gaat het grootste gedeelte van de kosten van het schilderen van uw keuken op aan het betalen van de gedane arbeid. De materiaalkosten zijn in vergelijking maar een klein deel van het totaalplaatje. Het is dus belangrijk om te kijken welke verschillende schilders u van dienst kunnen zijn. De hoge arbeidskosten kunnen een voordeel zijn, en wel op deze manier. Door het aanvragen van meerdere offertes krijgt u een goed beeld van het totaalbedrag, en kan u de meest geschikte schilder voor u uiteindelijk in de arm nemen. Daarnaast zijn dergelijke objectieve vergelijkingen een handig middel om de meest voordelige kandidaat in te huren, zonder dat de uiteindelijke kwaliteit van het gedane schilderwerk daaronder hoeft te leiden.

Nog meer besparen?

Een volledig nieuw geschilderde keuken is natuurlijk fantastisch, maar eigenlijk is het nóg mooier wanneer dit ook voor een uiterst voordelig prijsje gebeurt. Goed geïnformeerd zijn en verschillende offertes aanvragen is natuurlijk een goede start, maar er zijn nog een aantal aspecten die de uiteindelijke kosten flink kunnen drukken. Wij geven graag nog een paar handige bespaartips.

Kwantumkorting

Kijk eens rond en informeer in uw buurt; heeft de keuken van uw buurman toevallig ook een likje verf nodig? Misschien is het dan handig om gebruik te maken van een zogenoemde kwantumkorting. Al het schilderwerk kan dan toegekend worden aan dezelfde schilder, waardoor het eindbedrag uiteindelijk zo’n tien procent kan schelen.

De winterschilder

De meeste schilders hebben het tijdens de zomermaanden erg druk, en in de winter en herfst is het vaak rustiger. Om die simpele reden rekenen veel schilders daarom in de wintermaanden een gunstiger tarief dan wanneer diezelfde klus in het drukke seizoen uitgevoerd moet worden. Het tijdens de winter laten uitvoeren van een schilderklus kan tot dertig procent op de uiteindelijke kostprijs schelen.

Overweeg tweedehands materialen

Wanneer het schilderen van uw keuken niet het enige onderhoud is dat uitgevoerd moet worden, kan het hergebruiken van materialen zeer voordelig uitpakken. Het vervangen van enkele onderdelen kan veel goedkoper wanneer er tweedehands materialen worden gebruikt.

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Door middel van onze vergelijkingstool kunnen verzamelde offertes gemakkelijk met elkaar vergeleken worden. De tool is geheel vrijblijvend. Vul in de tool uw locatie en specifieke wensen in en binnen afzienbare tijd zullen aannemers in jouw buurt een offerte toesturen. Deze offertes kun je vervolgens in alle rust kunt bekijken. Uiteindelijk kan dit tot zo’n veertig procent op het eindbedrag besparen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?