Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heeft niet je huis, maar bijvoorbeeld je zaak flink behoefte aan een nieuw likje verf? Of wellicht wil je je bedrijf een nieuw imago geven, een nieuw gezicht dat de klant meteen herkent. Dat kan allemaal, en het hoeft niet eens zo duur te zijn. Zowel zakelijk als particulier gelden zijn er manieren die het interessanter maken om eens te kijken naar de mogelijkheden. Wij maken je graag wegwijs en zetten uit wat de mogelijkheden zijn om van jouw zaak weer een sprankelend geheel te maken.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Je zaak laten schilderen: de kosten van de verf

Uiteraard zitten er heel wat verschillende kosten aan het schilderen van je zaak, maar er zijn bijna net zoveel manieren die het uiteindelijk wel voordelig maken. Wie op een slimme manier een bedrijf inhuurt, kan heel veel geld besparen. Zo is er bijvoorbeeld de materiaalprijs. De ene verfsoort is de andere niet, en dat merk je in de eindnota. Ruwweg is er een onderscheid te maken tussen latex en verf uit een spuitbus, en dat verschil is redelijk groot. Voor de kwaliteit van het eindresultaat maakt het uiteindelijk niet zoveel uit wat het uiteindelijk kost. Echter is het wel zo dat latex wat meer texturen aan kan, deze verfsoort kan bijvoorbeeld ook aangebracht worden op een ruwe muur. Voor verf uit een spuitbus is een gladde ondergrond vereist. Het is dus vooral een kwestie van smaak en welk eindresultaat jij uiteindelijk het mooiste vindt. Daarnaast dien je ook rekening te houden met andere verfkosten, zoals de kosten voor de grondverf. Hieronder zie je in een tabel hoe deze verschillende verfsoorten zich tot elkaar verhouden qua prijs.

Soort verf Gemiddelde kostprijs per liter
Latex Tussen 5 en 11 euro
Spuitverf Tussen 25 en 45 euro
Grondverf Tussen 30 en 55 euro
Beits en lak Tussen 30 en 65 euro

De kosten van de schilder

Het grootste gedeelte van de kosten die je maakt komen echter voor rekening van de arbeidskosten van de schilder. Dit is maar liefst 85 procent van het totaalbedrag. Dat is veel maar dat betekent wel dat er hier en daar op bespaard kan worden. Er zijn enorm veel schildersbedrijven, die allemaal een ander tarief hanteren. Een normaal uurtarief voor een schilder ligt ergens tussen de 35 en de 45 euro. Met een beetje voorwerk en het vergelijken van verschillende offertes is een keus zo gemaakt. De voordeligste schilder kan dan het werk gaan uitvoeren. Maar wat kost een schilder nou, globaal gezien? Hieronder kun je het zien, zowel de prijs per uur als de prijs per vierkante meter van het te schilderen oppervlak, te beginnen met de muren.

Oppervlak Gemiddelde kostprijs (alles inbegrepen)
Schilderen van kozijnen Tussen 450 en 1.750 euro
Schilderen van deuren Tussen 250 en 1.900 euro
Schilderen van plafond Tussen 200 en 1.480 euro
Schilderen van muren binnenshuis (30 vierkante meter) Tussen 460 en 610 euro
Schilderen van muren buitenshuis (30 vierkante meter) Tussen 520 en 760 euro

Zoals je ziet zit het verschil vooral in de soorten materialen, maar ook tussen het schilderen van binnen- of buitenshuis zit wat prijsverschil. Het beste is om beide werken te combineren en samen met een schilder overeen te komen over een gunstig tarief voor je zaak. Menig bedrijf heeft genoeg oppervlak. Kijk dus eens goed om je heen. Heeft de dakrand misschien ook baat bij een nieuw likje verf, of wellicht kan het toilet wel een verfbeurt gebruiken. Het voordeel zal op je rekening te zien zijn.

Btw-tarief voor bedrijven

Voor particulieren geldt er een zeer gunstig btw-tarief. Op schilderwerkzaamheden wordt maar zes procent afgedragen, in plaats van de gebruikelijke 21 procent. Helaas is dat niet het geval voor bedrijven, zakelijk moet je nog steeds het volledige btw-bedrag betalen over het gedane schilderwerk. Maar niet getreurd, er kan op genoeg andere maniere bespaard worden, ook op zakelijk gebied.

Bespaar-opties

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het voorbereidende werk zelf te doen of door je werknemers uit te laten voeren. Deze klusjes, zoals het afplakken van de muren en het leegmaken van de ruimtes die geschilderd gaan worden, nemen veel tijd in beslag. Een schilder kost al gauw veertig euro per uur, en dus is het handig en gemakkelijk om hierop te besparen.

Verder is het voordelig om de schilder in te huren voor een grote klus waarbij allerlei verschillende werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld zowel buiten als binnen schilderwerkzaamheden uit laten voeren? In overleg met de vakman kan er een oplossing gevonden worden voor iedere klus.

Je zult zien dat dit flink voordeliger uit zal pakken voor jouw zaak. En dan is er nog de seizoenskwestie, ofwel het inschakelen van een winterschilder. Schilders hebben het in de wintermaanden vaak veel minder druk dan tijdens de zomer, en zijn op zoek naar voldoende klussen. Om toch genoeg werk binnen te halen gaan de prijzen van schilderwerk heel vaak significant omlaag in de maanden november tot en met maart. Dit kan zeer veel voordeel opleveren.

Tot slot: word wijzer met onze vergelijkingstool

En dan is er wellicht nog het belangrijkste aspect die een schilderklus voor een voordelige prijs kan realiseren. Probeer zoveel mogelijk offertes te bekijken en naast elkaar te leggen. Je zult dan zien dat schildersbedrijven er verschillende tarieven op nahouden. En dat is geen probleem, echter wil jij natuurlijk wel met meest goedkope vakman in zee gaan, zeker omdat je zakelijk niet kan profiteren van een verlaagde btw. Dat begrijpen we, en daarom hebben we een vergelijkingstool ontwikkeld. Met dit hulpmiddel vul je gratis en vrijblijvend je locatie en specifieke wensen in. Daarna worden de offertes naar jou opgestuurd en kun je deze rustig zelf bestuderen. Uiteindelijk is er dan een de meest geschikte en de meest voordelige schilder die de klus op kan pakken. Deze kun je dan voor jouw zaak inschakelen. Een makkelijkere manier is er bijna niet.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?