Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het schilderen van je huis binnen is een klus die eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Het is niet zo urgent als het schilderen van objecten buiten, wat vooral een beschermende functie heeft. Binnen zijn je muren, deuren en kozijnen al beschermd van de weersomstandigheden. Toch is het nodig om vooral je hout bij te houden. Verf op de kozijnen kan gaan barsten, deuren worden dof en vies en de muren zijn aan opfrissing toe. Hier kan je lezen hoeveel geld je gemiddeld kwijt bent voor deze klus, wat een binnenschilder voor je kan doen en hoe je erop kan besparen.

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

De kosten van een binnenschilder

Binnenschilderwerk is iets goedkoper dan schilderwerk buiten, omdat de verf goedkoper is en de omstandigheden zijn makkelijker. De schilder bepaalt of de kosten per vierkante meter of per uur zullen worden betaald. Meestal hangt dit af van de soort klus. Als je je muren wilt laten verven,  wordt de rekening per vierkante meter samengesteld, als je deuren of kozijnen wilt laten schilderen kan de schilder de prijs per uur berekenen. De laatste twee zijn arbeidsintensiever, specialistischer en preciezer.

De volgende tabel geeft deze kosten weer per vierkante meter en per uur. Ook kan je zien hoeveel je betaalt voor verschillende werkzaamheden.

Soort schilderwerk Prijzen
Binnenschilder €29 – €34 per m2
€34 – €39 per uur
Spuitwerk €5 – €9 per m2
Sauswerk €9 – €14 per m2
Kozijnen schilderen binnen €500 – €750
Plafond schilderen €250 voor 30 m2
Deuren schilderen binnen €150 per deur

De voordelen van een binnenschilder

Een voordeel van het inhuren van een binnenschilder is natuurlijk gemak. Schilderwerk is goed zelf te doen, en veel mensen kiezen hier ook voor, maar een groot oppervlak schilderen is tijdrovend en kost veel energie. Als je hier niet de juiste materialen of gereedschappen voor hebt, kan het strepen opleveren. Ook heeft een binnenschilder de kennis om de juiste verfsoorten voor de juiste oppervlakten te kiezen en weet hij hoe het er uit zal komen te zien voordat hij er aan begint.

Wat kan een binnenschilder voor je doen?

De taken van een binnenschilder zijn vaak niet alleen schilderwerken. Hij kan ook advies geven over kleuren die wel of niet bij elkaar passen. Hij zal de klus in goede banen leiden van begin tot eind. Dat betekent dat hij de ruimtes klaar zal maken voor de werkzaamheden, het werk zelf zal uitvoeren en als laatste alles weer netjes achterlaat. Ook kan de schilder behangen, of kan je een onderhoudscontract met hem aangaan zodat hij om de zoveel tijd langs komt om alles weer bij te werken. Niet alleen zorg je er zo voor dat je huis er altijd fris uitziet, je beschermt je kozijnen, deuren en andere oppervlaktes ook van bijvoorbeeld de warmte en droogte van de verwarming of de stralen van de zon die binnenkomen. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende werken in huis. De bedragen zijn inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten.

Klus Gemiddelde prijs
Kozijnen schilderen binnen €500 – €750
Plafond schilderen €250 voor 30 m2
Deuren schilderen binnen €150 per deur

Spuitwerk

Als je je muren over laat spuiten, dan heb je de goedkoopste manier van muurverven te pakken. Dit wordt alleen gedaan als het om grote oppervlaktes gaat. Het grote voordeel van deze techniek is dat de verf erg gelijkmatig over de muur verdeeld wordt en dat het resultaat dus effen is en bovenal strak. Ook is dit een snelle methode. Nadelen zijn dat oneffenheden op de muur nog steeds worden gezien na een spuitbehandeling en dat het kan spetteren of verfdampen vrij kunnen komen wat je vloer of meubilair kan beschadigen. Zorg dus dat de schilder alles goed afplakt en dat de ruimte zo leeg mogelijk is.

Sauswerk

Als de schilder de muren gaat sausen, dan zal hij de verf met een roller aanbrengen. Dit duurt langer dus het is ook duurder. Het geeft meestal wel een mooi resultaat en omdat de verf met een roller wordt aangebracht worden oneffenheden een beetje verstopt. Het verven met een roller brengt ook een structuur aan op de muur, die je bij spuitwerk mist.

Factoren die invloed hebben op de prijs van een binnenschilder

De kosten van de binnenschilder worden beïnvloed door een paar factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw prijs duurder of goedkoper uitvalt.

De ervaring van de schilder

Een schilder met meer ervaring is duurder dan een schilder die net begint. Dit is logisch, je betaalt voor vakmanschap. Als je klussen hebt die ingewikkelder zijn, is het beter een ervaren schilder te kiezen. Voor het spuiten van je muren kan je net zo goed een beginner inschakelen.

De locatie van de schilder

Sommige regio’s in Nederland zijn duurder dan andere regio’s wat betreft schilderwerk. Zo ben je in de Randstad vaak meer geld kwijt. Dit komt door de concurrentie. Schilders vragen meestal dezelfde prijs als de andere schilders in de omgeving, omdat ze anders of geen werk krijgen of te weinig betaald krijgen.

 

Het soort klus

Het schilderen van muren is goedkoper dan het schilderen van de trap. Als je kiest voor een verfsoort die duurder is, zal de totaalprijs ook omhooggaan. Hoe arbeidsintensiever, hoe duurder, hoe ingewikkelder hoe duurder en hoe preciezer hoe duurder.

Hoe kan je geld besparen op de totaalkosten?

De kosten voor een binnenschilder kunnen dus oplopen al naar gelang de keuzes die je maakt. Hier kan je lezen hoe je de rekening zo laag mogelijk kan houden.

  • Grote klus: de gemiddelde prijs van een schilder is meestal gunstiger als je hem een grote klus aanbiedt. Past het in je budget, dan kan je dus het beste goed rondkijken en bespreken met de schilder wat je allemaal mee wilt laten pakken.
  • BTW: op schilderwerk in en rondom huizen ouder dan 2 jaar, is een lager BTW percentage van kracht. In plaats van 21 procent, betaal je dan maar 6 procent over de totaalkosten.
  • Doe het gedeeltelijk zelf: door een gedeelte van de werkzaamheden van de schilder over te nemen, kan je geld besparen. Bespreek dit wel met de schilder, dan kan hij het verwerken in zijn planning. Je kan het voorbereidende werk overnemen of eventueel de rommel opruimen achteraf. Het is wel belangrijk dat wat je doet geen invloed heeft op de garantie.

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je nog meer geld besparen op de totaalrekening van je schilder. Je verplicht jezelf nergens toe en door je locatie en de specificaties van de klus in te voeren, kan de tool doelgericht zoeken naar offertes van schilders in jouw omgeving. Deze heb je binnen een korte tijd in je inbox zodat je ze naast elkaar kan leggen en kan vergelijken wanneer dit jou uitkomt. Zo kunnen we je helpen een weloverwogen beslissing te maken wat betreft jouw schilderwerken.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?