Informatie en advies over schiderwerken
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun schilderwerken uit te laten voeren door een winterschilder. Het is algemeen bekend dat tijdens de winterperiode schilders over minder werk beschikken. Deze mindere periode, die uiteraard sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden zorgt er voor dat schilders die toch actief zijn maar wat graag een korting willen toekennen. In de praktijk zorgt dit er voor dat je, je schilderwerken als opdrachtgever kan laten uitvoeren tegen een aanzienlijk lagere kostprijs en dat terwijl het eindresultaat niet zal verschillen. Ben je met andere woorden op zoek naar een mogelijkheid om een mooie besparing te realiseren op je schilderwerken? Zoek dan niet verder en ontdek wat een winterschilder ook voor jou kan betekenen!

*Tip:

→ Wat kost uitbesteden? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Winterschilder kosten

In de tabel hieronder zie je wat de gemiddelde prijzen van een winterschilder zijn. Er zijn ook hier, 2 verschillende soorten tarieven te onderscheiden. Tarieven per uur en tarieven per vierkante meter.

Winterschilder Prijs per m2* Prijs per uur*
Binnen 19 – 30 euro 21,50 – 34 euro
Spuitwerk 5 – 11 euro Niet van toepassing
Sauswerk 7 – 14 euro Niet van toepassing
Buiten 24 – 34 euro 24 – 49 euro

*incl. verf, materiaal & BTW

Hoeveel korting kent een winterschilder toe?

Net zoals bij een gewone schilder het geval is geldt ook voor een winterschilder dat de tarieven die hij (of zij) in rekening brengt niet zijn vastgesteld. Dit wil uiteraard ook zeggen dat de korting kan variëren. De prijs die door een winterschilder in rekening wordt gebracht is bijvoorbeeld onderhevig aan de ervaring waar deze over beschikt. Uiteraard wordt er eveneens gekeken naar het type schilderwerk dat moet worden uitgevoerd. Voor schilderwerken buitenshuis wordt bijvoorbeeld altijd een hogere kostprijs in rekening gebracht in vergelijking met schilderwerken die in een woning uitgevoerd dienen te worden. Gemiddeld bedraagt de korting die door een winterschilder in rekening wordt gebracht tussen de 10 en 30 procent. Goed vergelijken zorgt er voor dat je een beroep zal doen op precies die ene winterschilder die je de meest aantrekkelijke korting kan aanbieden.

Wanneer een winterschilder inhuren?

De vraag die veel mensen zich uiteraard stellen is in welke periode ze een beroep kunnen doen op de diensten van een winterschilder. De werkzaamheden laten uitvoeren in de juiste periode is immers in het bijzonder belangrijk voor het verkrijgen van eventuele subsidies of andere financiële tegemoetkomingen (zie verder in dit artikel). Een winterschilder is in ieder geval actief tussen 1 november en 31 maart.

Subsidie voor inhuren winterschilder

De overheid wil er alles aan doen om vakmensen ook buiten hun bloeiperiode aan het werk te houden. Dit komt niet alleen de portefeuille van de vakman in kwestie, maar ook de algemene economie van een land ten goede. Omwille van deze reden heeft de overheid er voor gekozen om een soort van subsidie in het leven te roepen van 25 euro per dag dat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een winterschilder. Voorwaarde is wel dat de winterschilder minimaal 3 dagen werkzaam is. Daarnaast geldt voor werken die uitgevoerd worden door een winterschilder nog steeds een verlaagd BTW-tarief van 6 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?