Ook het kleinste kamertje van je huis verdient wat extra aandacht. Je spendeert er immers stiekem toch heel wat tijd, en ook je gasten zullen er bijna ieder bezoek te vinden zijn. Een klein beetje nieuwe verf doet dan wonderen, en zal je toilet doen schitteren als nooit tevoren. En ook deze, ogenschijnlijk kleine klus vraagt om expertise, vakmanschap en een gunstige prijs. Dat kan allemaal gerealiseerd worden, het is slechts een kwestie van objectief vergelijkingsonderzoek en daar helpen wij graag aan mee. Want ook je toilet is immers een cruciaal onderdeel van het huis.
Inhoud
- 1 Wat kost het schilderen van mijn toilet?
- 2 Latex of spuiten?
- 3 Hoe zijn de kosten voor het schilderen van mijn toilet opgebouwd?
- 4 Arbeidskosten
- 5 Welke keuzes beïnvloeden de prijs?
- 6 Nog een paar handige bespaartips
- 7 De winterschilder
- 8 Een goede voorbereiding is het halve werk
- 9 Kijk, vergelijk en bespaar met onze vergelijkingstool
Wat kost het schilderen van mijn toilet?
Het schilderen van je toilet is uiteraard afhankelijk van een flink aantal factoren. Allereerst gaat het hier meestal om een kleine klus, om de simpele reden dat grote toiletten vrij zeldzaam zijn. Qua materiaalkosten en arbeidsuren zal het dus wel meevallen en is het schilderwerk dus zeker het overwegen waard. Daar komt ook nog bij dat al het schilderwerk nog onder een gunstig btw-tarief valt. Voor het laten schilderen van je toilet wordt dus maar zes procent btw gerekend, in plaats van de gebruikelijke 21 procent die voor andere werkzaamheden gehanteerd wordt. Een andere factor van het schilderen van je toilet zijn de materiaalkosten.
Latex of spuiten?
Op dat gebied zijn er eigenlijk twee opties: het gebruik van latexverf of het schilderen met een spuitbus. Wat kwaliteit betreft is er eigenlijk geen verschil, het is slechts een kwestie van smaak. Het gebruik van een spuitbus is uitsluitend voor een gladder resultaat. Latex wordt op de ‘klassieke’ manier aangebracht, met kwast en roller. Het voordeel van latex is dat het ook over andere texturen aangebracht kan worden. Daarnaast is het kostenplaatje ook anders per verfsoort. Latex is doorgaans goedkoper dan verf uit een spuitbus. Het beste is om in samenspraak met je schilder een besluit te nemen wat het uiteindelijk zal worden. De vakman kan hier nog altijd het best in adviseren, en zal ook ruime ervaring met beide materialen hebben.
Hoe zijn de kosten voor het schilderen van mijn toilet opgebouwd?
Gewone latex voor binnen is al te koop voor een literprijs van zes tot elf euro, dat is dus de meest goedkope optie. Daarnaast is er Alkydverf, die een hogere prijs heeft. Deze verf kost ergens tussen de 21 en 41 euro per liter. Daarnaast moet er nog rekening gehouden worden met de grondverf, die tussen de 26 en de 51 euro kost. De kosten van het materiaal kunnen dus danig fluctueren. Buiten de kosten voor de verf komen daar hoogstwaarschijnlijk nog andere materiaalkosten bij, hetgeen verschilt per klus.
Arbeidskosten
Het leeuwendeel van de kosten die bij iedere schilderklus gemaakt worden, komen echter voor de rekening van de gemaakte arbeid. En dat is een groot deel, maar liefst 85 procent van het totaal komt voor de rekening van de schilder. Dat lijkt misschien te veel, maar dat levert best wel een voordeel voor jou op. Door middel van het vergelijken en onderzoeken van verschillende schildersbedrijven kan er namelijk een hoop bespaard worden op het totaalplaatje. De kosten kunnen dus wel eens gunstig uit gaan vallen naar mate je beter geïnformeerd bent en meerdere offertes onder ogen hebt gehad. Uiteraard kunnen wij je daarmee helpen. Uiteindelijk wil je natuurlijk het perfecte bedrijf voor iedere klus, en als het even kan ook nog eens voor een fijne prijs. Een slimme keuze kan tot maar liefst veertig procent op de totale kosten schelen.
Welke keuzes beïnvloeden de prijs?
Zoals eerder benoemd, is de totaalprijs afhankelijk van een aantal factoren. Door hier slim mee om te gaan kan er veel geld bespaard worden. Bij het maken van een definitieve keuze is naast het materiaal ook belangrijk om te kiezen voor een voordelig uurtarief. Een binnenschilder rekent gemiddeld bruto veertig euro per uur. Er zijn er uiteraard die het voor meer doen, maar eveneens zijn er vast ook goedkopere te vinden. Hierbij geldt ook dat het belangrijk is om te kijken naar de kwaliteit van het bedrijf. Op het internet is dat tegenwoordig heel gemakkelijk te vinden. Ga daarom niet automatisch voor de meest goedkope schilder, maar probeer er eentje te vinden die je het meest geschikt en professioneel acht voor de klus.
Nog een paar handige bespaartips
Het schilderen van je toilet is naar alle waarschijnlijkheid een kleine klus die niet veel tijd en materiaal in beslag zal nemen. De waarheid is dat kleine klussen vaak relatief duurder uitvallen. Wellicht is het daarom interessant om eens te kijken of er niet nog een paar andere ruimtes in je huis zijn die ook wel een nieuwe verflaag kunnen gebruiken. Dit noemen ze een kwantumkorting. Een schildersbedrijf maakt graag een offerte voor je voor een wat grotere klus, en je zult dan zien dat de totaalprijs voordeliger uitvalt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken in welk seizoen je de schilderklussen uit wil laten voeren.
De winterschilder
In de wintermaanden hebben de meeste schildersbedrijven het veel minder druk, immers de zomermaanden zitten volgepland met grote buitenklussen. Maar voor een binnenklus – zoals het schilderen van je toilet – is een vriendelijk zonnetje niet nodig. En dat pakt weer gunstig uit qua prijs. Je zult zien dat de winterschilder een veel voordeliger tarief hanteert. Dit kan tot wel dertig procent schelen op het uiteindelijke totaalbedrag.
Een goede voorbereiding is het halve werk
Een laatste besparing in kosten kan gemaakt worden door het zelf doen van de voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan het afplakken van de muren en het leegruimen van de te schilderen ruimte. Echter dient vooral het afplakken wel met grote zorgvuldigheid te gebeuren, enige handigheid en kennis van zaken is dus wel vereist. Toch is het zelf doen van deze werkzaamheden het overwegen zeker waard, en kan het te allen tijde voorgesteld worden aan de schilder die de taak op zich neemt. Een potentieel tijdrovende (en dus kostbare) klus doe je nu zelf, en dat zal te zien zijn op de eindnota.
Kijk, vergelijk en bespaar met onze vergelijkingstool
Maar hoe kom je dan aan voldoende offertes om een terdege en objectieve prijsvergelijking te maken? Dat kan allemaal zo geregeld worden door middel van onze speciaal voor dit doel ontwikkelde vergelijkingstool. Het hulpmiddel is geheel gratis en vrijblijvend en werkt als volgt: vul je wensen en locatie in, en lokale aannemers zullen offertes naar je toe sturen. Deze kun je vervolgens zelf rustig bekijken. Wanneer je er dan eentje gevonden hebt, neem je contact op voor de klus. Het vinden van een voordelige aannemer kan een hoop schelen, tot wel veertig procent op de totale kosten van het project.